Laboretismus : soubor přednášek a statí - Tobler, Th. (Nákladem Práce intelektu, 1934)
Sbírka přednášek, statí a citátů na téma laboretismu. Kniha se zabývá vztahem práce a morálky v kontextu revoluce technologií za účelem vytvoření alternativy mainstreamovým teoriím – laboretismu, nového myšlenkového směru. Práce je koncipována systematicky a přehledně v logických tématických celcích, které rozebírají odborníci daného oboru či lidé z praxe