Obchodní sborník. Část pátá, Dopravnictví (pošta, telegraf, telefon, železniční politika a právo transportní) - Gruber, Josef, 1865-1925 (Obchodní knihovna Merkur, 1900)
Vznik pošty a její postupný rozvoj v Čechách, přeprava mezinárodních zásilek. Tarify a podmínky přepravy, frankování zásilek, reklamace, skladovací poplatky, délka doby přepravy. Vývoj dopravy, hlavně železniční v souvislosti s přepravováním poštovních zásilek