Obchodní sborník. Část pátá, Dopravnictví (pošta, telegraf, telefon, železniční politika a právo transportní) - Gruber, Josef, 1865-1925; Koloušek, Jan, 1859-1921; Plíhal, František; Hotowetz, Rudolf, 1865-1945 (V Praze : Obchodnický spolek Merkur, 1900)
Vznik pošty a její postupný rozvoj v Čechách, přeprava mezinárodních zásilek. Tarify a podmínky přepravy, frankování zásilek, reklamace, skladovací poplatky, délka doby přepravy. Vývoj dopravy, hlavně železniční v souvislosti s přepravováním poštovních zásilek
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: 19. století; doprava; poštovní služby; telekomunikace; železniční doprava; přeprava zboží; mezinárodní přeprava; právní předpisy; Rakousko-Uhersko; dějiny českých zemí; sborníky; 19th century; transportation; postal services; telecommunication; railroad transportation; goods transportation; international transportation; legal regulations; Austro-Hungarian Monarchy