Marketingová data jako informační potřeba firmy - Švarcová, Eva; Zadražilová, Dana, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Oblast marketingu se stejně jako celá společnost dynamicky rozvíjí a důsledkem toho přibývá marketingových dat. Problémy využívání dat způsobuje kromě jiného nepřesné používání systémových pojmů v marketingu. Aby bylo možné marketingová data pro potřeby firmy účelně využít, je nutné pracovníky firem informačně proškolit a data kvalitně zpracovat. Ke zpracování marketingových dat je vhodné používat marketingový informační systém. Jak ale ukazuje provedené dotazníkové šetření mezi malými a středními podniky ve Středočeském kraji, praxe za teorií velice často zaostává, zejména z důvodů malé informovanosti o možnostech využívání tohoto systému a o návratnosti do něj investovaných prostředků.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses