Charakteristika ekonomiky Ruska - Lamborová, Denisa (2008)
Práce se zabývá vývojem ekonomiky Ruska od druhé poloviny 20. století a je v ní nastíněn i vývoj budoucí. Obsahuje základní informace o Rusku, o jeho členství v mezinárodních uskupeních a o politickém systému. V práci je popsáno období transformace ruské ekonomiky v ekonomiku tržní. Osahuje informace o základních makroekonomických ukazatelích, jako je HDP, inflace, platební bilance apod. Podrobněji je zpracován zahraniční obchod Ruské federace a problematika energetického sektoru, na kterém je ekonomika Ruska velice závislá.