Charakteristika ekonomiky Ruska - Lamborová, Denisa; Jeníček, Vladimír, 1932-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá vývojem ekonomiky Ruska od druhé poloviny 20. století a je v ní nastíněn i vývoj budoucí. Obsahuje základní informace o Rusku, o jeho členství v mezinárodních uskupeních a o politickém systému. V práci je popsáno období transformace ruské ekonomiky v ekonomiku tržní. Osahuje informace o základních makroekonomických ukazatelích, jako je HDP, inflace, platební bilance apod. Podrobněji je zpracován zahraniční obchod Ruské federace a problematika energetického sektoru, na kterém je ekonomika Ruska velice závislá.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses