Čína a Indie jako součást asijského rozvojového centra - Sýkora, Jakub (2008)
Čína a Indie jsou aktuálně jedny z nejrychleji se rozvíjejících ekonomik světa. Díky více či méně zdařilým reformám za posledních 30 let v případě Číny a 15 let v případě Indie, ustanovené za účelem propojení se s okolním světem, neustále vzrůstá jejich světový význam. Záměrem práce je popis tohoto vývoje (na základě vybraných ukazatelů) a aktuálního stavu vybraných oblastí mezinárodního obchodu. V závěru práce následuje srovnání zjištěných faktů.