Čína a Indie jako součást asijského rozvojového centra - Sýkora, Jakub; Adamcová, Lenka; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Čína a Indie jsou aktuálně jedny z nejrychleji se rozvíjejících ekonomik světa. Díky více či méně zdařilým reformám za posledních 30 let v případě Číny a 15 let v případě Indie, ustanovené za účelem propojení se s okolním světem, neustále vzrůstá jejich světový význam. Záměrem práce je popis tohoto vývoje (na základě vybraných ukazatelů) a aktuálního stavu vybraných oblastí mezinárodního obchodu. V závěru práce následuje srovnání zjištěných faktů.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; mezinárodní obchod; Indie; Čína; bakalářské práce; international trade; India; China; bachelor's theses