Ekonomika Dánska a jeho postavení v EU - Pazderová, Alena (2008)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickým vývojem Dánska v 90. letech 20. století a počátku 21. století, především s důrazem na jednotlivé sektory a makroekonomické ukazatele. Dále charakterizuje postavení Dánska v EU. Zaměřuje se na předsednictví Dánska Radě EU v roce 2002 a rozebírá dánská ?opt-outs?.