Parkinsonův druhý zákon a byrokracie - Komárková, Eva (2008)
Práce se zabývá vztahem mezi výdaji a příjmy státních úřadů ? byrokracie. Nejprve, v teoretické části práce, jsou osvětleny základní pojmy nutné k pochopení problematiky. Dále práce obsahuje popis jednotlivých přístupů Cyrila Northcote Parkinsona, Ludwiga von Misese, Wiliama A. Niskanena a Maxe Webera. Tyto přístupy jsou následně porovnány. Praktická část práce zkoumá vztah mezi příjmy a výdaji na konkrétním úřadu - Úřadu práce Hlavního města Prahy v období mezi lety 2000-2007. Vztahy jsou zkoumány na základě statistické analýzy.