Parkinsonův druhý zákon a byrokracie - Komárková, Eva; Minárik, Pavol; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá vztahem mezi výdaji a příjmy státních úřadů ? byrokracie. Nejprve, v teoretické části práce, jsou osvětleny základní pojmy nutné k pochopení problematiky. Dále práce obsahuje popis jednotlivých přístupů Cyrila Northcote Parkinsona, Ludwiga von Misese, Wiliama A. Niskanena a Maxe Webera. Tyto přístupy jsou následně porovnány. Praktická část práce zkoumá vztah mezi příjmy a výdaji na konkrétním úřadu - Úřadu práce Hlavního města Prahy v období mezi lety 2000-2007. Vztahy jsou zkoumány na základě statistické analýzy.
Vedoucí práce: Pavol Minarik
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; veřejné výdaje; byrokracie; bakalářské práce; public expenditures; bureaucracy; bachelor's theses