Lidský kapitál; finanční výnosnost terciárního vzdělávání - Poláková, Jaroslava (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá významem terciárního vzdělávání jako součásti teorie lidského kapitálu. První část práce se zaměřuje na teoretický přístup chicagské ekonomické školy, popisuje investice do lidského kapitálu a metody hodnocení návratnosti investice z pohledu jednotlivce. Druhá část zkoumá finanční návratnost investice do vysokoškolského studia v České republice, měřenou prostřednictvím vnitřního výnosového procenta a čisté současné hodnoty pro studenta veřejné a soukromé vysoké školy.