Lidský kapitál; finanční výnosnost terciárního vzdělávání - Poláková, Jaroslava; Brožová, Dagmar, 1958-; Mikuláštík, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá významem terciárního vzdělávání jako součásti teorie lidského kapitálu. První část práce se zaměřuje na teoretický přístup chicagské ekonomické školy, popisuje investice do lidského kapitálu a metody hodnocení návratnosti investice z pohledu jednotlivce. Druhá část zkoumá finanční návratnost investice do vysokoškolského studia v České republice, měřenou prostřednictvím vnitřního výnosového procenta a čisté současné hodnoty pro studenta veřejné a soukromé vysoké školy.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses