Americká hypoteční krize - Zikmunda, Petr; Antoš, Ondřej; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zabývá americkou hypotéční krizí. Cílem je analyzovat příčiny této krize a nalézt odpovědi na otázky kdo a jak se na vzniku krizi podílel. V první části práce je provedena analýza příčin krize. Jedna ze subkapitol první části řeší otázku, zdali je tato krize novým fenoménem nebo pouze variací dřívějších krizí. V druhé části je zkoumán trh nemovitostí z hlediska dlouhodobých trendů a dále vývoj hypoték se zaměřením na segment "subprime" hypoték. V poslední části je vyhotovená analýza jednotlivých účastníků hypotéční krize a jejich podílu na krizi.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses