Řešení přiřazovacího problému - Partynglová, Soňa (2009)
Tato bakalářská práce podrobně popisuje jednu z nejpoužívanějsích metod, která pomáhá řešit zvláštní typ úlohy lineárního programování, tj. přiřazovací problém. Daný problém je většinou autorů optimalizačních publikací pouze naformulován, ale ve většině případů neřešen. Jako svůj cíl jsem si tedy stanovila shrnout znalosti o problému přiřazování, jeho důkladný popis a způsob užití maďarské metody k jeho řešení. Veškeré postupy výpočtů ukáži na příkladech a budu při jeho řešení také uvažovat jednotlivé možné rozdílnosti v zadání, kterými jsou například nevyrovnaný přiřazovací problém a minimalizační, případně maximalizační, úloha.