Měnová politika eurozóny - Brandlová, Šárka; Antoš, Ondřej; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tématem bakalářské práce je měnová politika eurozóny. První část se věnuje vystvětlení pojmů eurozóny a Evropské centrální banky. Součástí popisu je i seznámení se s jednotlivými členskými zeměmi. V druhé části jsou podrobně popsány jednotlivé nástroje měnové politiky ECB a charakterizovány její hlavní cíle. Další část této kapitoly se zabývá analýzou vlivu použitých nástrojů ECB v jednotlivých letech v zemích patřících do eurozóny a s tím související vývoj v rozhodování ECB. Konec této kapitoly se věnuje vývoji zadluženosti zemí, patřících do eurozóny. Závěr práce je věnován řešení problematiky přijetí eura v České republice, která obsahuje nejdůležitější makroekonomické ukazatele, které poskytují obraz o základní pozici české ekonomiky. Situace v České republice je také srovnávána s ostatními členskými zeměmi, které stojí mimo eurozónu.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; euro; bakalářské práce; euro; bachelor's theses