Využití XUL ke zrychlení vývoje uživatelského rozhraní - Veselý, Tomáš (2008)
Tato bakalářská práce představuje jazyk XUL a související technologie. Je určena lidem, kteří se zajímají o webové aplikace a jejich vývoj. Dále tato práce porovnává XUL s konkurečními technologiemi. Cílem je zhodnotit, je-li XUL vhodné pro rychlý vývoj uživatelského rozhraní.