Logistika v mezinárodním obchodě - Pálková, Alena (2008)
Ve zkratce probíhá přeprava následovně: GE dodavatel vloží svůj požadavek na přepravu ke konečnému GE businessu do speciální webové aplikace, požadavek se okamžitě zobrazí routerovi v GE Energy Logistic Execution Teamu. Router požadavek akceptuje pod tzv. RC číslem a začne ho zpracovávat. Na základě odesilatele a příjemce vybere vhodného přepravce. Ceny jsou jednak kontrahované a jednak tzv. Spot quote, čili ceny dané přepravcem jednorázově. V takovém případě se většinou poptává více přepravců najednou a využije se tak nejnižší nabídky.