Logistika v mezinárodním obchodě - Pálková, Alena; Cimler, Petr, 1956-; Filipová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Ve zkratce probíhá přeprava následovně: GE dodavatel vloží svůj požadavek na přepravu ke konečnému GE businessu do speciální webové aplikace, požadavek se okamžitě zobrazí routerovi v GE Energy Logistic Execution Teamu. Router požadavek akceptuje pod tzv. RC číslem a začne ho zpracovávat. Na základě odesilatele a příjemce vybere vhodného přepravce. Ceny jsou jednak kontrahované a jednak tzv. Spot quote, čili ceny dané přepravcem jednorázově. V takovém případě se většinou poptává více přepravců najednou a využije se tak nejnižší nabídky.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses