Porovnání systémů MHD v Hradci Králové a Pardubicích - Hůlková, Romana (2008)
Práce pojednává o všech důležitých ukazatelích v městské hromadné dopravě ve dvou městech. Pozornost je věnována hlavně uspořádání linek, jízdních řádů, označníkům zastávek, vozovému parku a informačním centrům. Porovnání těchto ukazatelů umožňuje zjistit zda mají porovnávaná města podobné systémy městské hromadné dopravy, či zda jsou mezi nimi nějaké zásadní rozdíly. Pokud došlo ke zjištění, že zde rozdíly existují, je také vysvětleno čím jsou způsobeny.