Zadluženost domácností a stabilita na finančím trhu - Uhlík, Jan; Rybáček, Václav, 1979-; Kuhn, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V posledních 20 letech, došlo k velkému nárůstu úvěrů, které doprovázelo "uvolňování" podmínek pro poskytnutí úvěrů bankami ve světě i české republice, což vedlo k tomu, že se k úvěrům dostali i nízkopříjmové domácnosti. Cílem práce je analyzovat a srovnávat český a západní úvěrový trh, který se vyvíjel v posledním desetiletí velmi dynamicky. Součástí práce je popis vlivu nadměrného zadlužení domácností na ekonomiku, zda a jak dochází k ohrožení schopnosti splácet úvěry. Zároveň se práce věnuje nabídkové straně úvěrů -- bankovním a nebankovním institucím, jejich portfoliím a regulaci ze strany státu. Část práce je věnována v poslední době velmi diskutovanému trhu s cennými papíry zajištěných hypotékami a trhu s tzv. CDO (collateralized debt obligations). V práci jsou popsány nejčastější úvěrové produkty na trhu.
Vedoucí práce: Václav Rybáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses