Public private partnership a jeho využití při zavedení mýtného na vjezd do centra Prahy - Vaculík, Ondřej (2008)
Cílem této práce je podat obecný přehled o formě spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem, známého jako Public private partnership (PPP) a analyzovat možný způsob zavedení projektu zpoplatnění vjezdu do centra Prahy. Teoretická část práce bude obsahovat základní charakteristiky této spolupráce a popis jednotlivých jejích druhů. Dále možnosti financování, zohlednění kritérií výběru jednotlivých projektů a také analýzu rizik, které realizace projektů formou PPP přináší. V praktické části se nejprve dozvíme, jaké jsou předpoklady a důvody pro využití této metody v České republice. Analýza projektu mýtného bude vycházet mimo jiné ze zkušeností měst Londýna a Stockholmu se stejným projektem.