Postavení zoologické zahrady v cestovním ruchu Prahy - Bernardová, Jana (2008)
Rozbor a analýza Zoo Praha, jejího vývoje a postavení v kontextu cestovního ruchu Prahy. Úvodní kapitola nabízí vhled do cestovního ruchu v hlavním městě. Ve druhé kapitole se práce věnuje historii pražské zoo. Třetí kapitola popisuje stav zoo před povodněmi a samotný průběh povodní. Ve čtvrté kapitole práce zhodnocuje obnovu zoo a její vliv na růst návštěvnosti. Závěrečná kapitola pak zasazuje zoo do souvislostí cestovního ruchu Prahy a hledá případné možnosti dalšího rozvoje zahrady.