Perspektivy vyhledávání informací v prostředí Internetu - Janovský, Lukáš (2008)
Tato bakalárská práce má za cíl seznámit ctenáre s problematikou vyhledávání informací v prostredí internetu a zároven pak nastínit možný vývoj v budoucnu. Jsou zde popsány vybrané techniky, které se dají využívat pro automatické indexování, jež je pro kvalitní zarazení dokumentu stežejní. Dále se zde zameruji na možnosti rozšírených dotazu, díky nimž lze snadno zpresnovat dotazy a ovlivnovat tak výsledky nalezených publikací. Bakalárská práce se také zabývá i moderními trendy, jako je zlepšování pozic ve vyhledávacích. Popsány jsou zde dále možné problémy, které pri vyhledávání mohou vznikat. V poslední cásti se pak ctenár muže dozvedet neco o nových trendech z prostredí celého vyhledávání dokumentu. V bakalárské práci používám i nekteré praktické ukázky samotného vyhledávání a jejich výsledku. Vzhledem k dynamicnosti tohoto odvetví je ovšem možné, že v budoucnu budou výsledky z praktických ukázek zcela odlišné.