Zkvalitní zavedení školného systém vysokoškolského vzdělávání? - Tomcová, Lucie (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem financování vysokoškolského vzdělávání v České republice. V teoretické části je charakterizován systém českého vysokého školství a následuje zhodnocení současného systému financování vysokých škol, jeho silných a slabých stránek. Analytická část řeší otázku finanční spoluúčasti studentů. Cílem této práce je poukázat na závažné problémy v systému vysokého školství a prostřednictvím analýzy možných dopadů školného dospět k závěru, zda by jeho zavedení pomohlo tyto problémy vyřešit, nebo alespoň eliminovat, a zkvalitnit systém vysokoškolského vzdělávání.