Zkvalitní zavedení školného systém vysokoškolského vzdělávání? - Tomcová, Lucie; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem financování vysokoškolského vzdělávání v České republice. V teoretické části je charakterizován systém českého vysokého školství a následuje zhodnocení současného systému financování vysokých škol, jeho silných a slabých stránek. Analytická část řeší otázku finanční spoluúčasti studentů. Cílem této práce je poukázat na závažné problémy v systému vysokého školství a prostřednictvím analýzy možných dopadů školného dospět k závěru, zda by jeho zavedení pomohlo tyto problémy vyřešit, nebo alespoň eliminovat, a zkvalitnit systém vysokoškolského vzdělávání.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses