Vzdělanostní struktura české pracovní síly a její vliv na trh práce - Vanišová, Šárka (2008)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vzdělanostní struktury České republiky, její prognózou a porovnáním s vybranými zeměmi EU. Se vzděláním souvisí i uplatnění na trhu práce, proto je dalším vytyčeným cílem práce povedení analýzy nabídky a poptávky pracovní síly. První kapitola se zabývá vzdělávací politkou, výnamem vzdělání a celoživotním vzděláváním. V druhé kapitole pak následuje popis právního a institucionálního rámce vzdělávání v ČR a podrobným popisem vzdělávací soustavy v ČR. Třetí kapitola je zaměřená na vztah mezi trhem práce a vzděláním, přičemž se zároveň zmiňuje o institucionálním uspořádání trhu práce. Črvrtá a pátá kapitola zahrnují zmiňované analýzy, šestá kapitola obsahuje možná doporučení.