Vzdělanostní struktura české pracovní síly a její vliv na trh práce - Vanišová, Šárka; Ševčík, Miroslav, 1958-; Poláková, Olga, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vzdělanostní struktury České republiky, její prognózou a porovnáním s vybranými zeměmi EU. Se vzděláním souvisí i uplatnění na trhu práce, proto je dalším vytyčeným cílem práce povedení analýzy nabídky a poptávky pracovní síly. První kapitola se zabývá vzdělávací politkou, výnamem vzdělání a celoživotním vzděláváním. V druhé kapitole pak následuje popis právního a institucionálního rámce vzdělávání v ČR a podrobným popisem vzdělávací soustavy v ČR. Třetí kapitola je zaměřená na vztah mezi trhem práce a vzděláním, přičemž se zároveň zmiňuje o institucionálním uspořádání trhu práce. Črvrtá a pátá kapitola zahrnují zmiňované analýzy, šestá kapitola obsahuje možná doporučení.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses