Rating zemí a jeho vliv na ekonomiku - Mácha, Pavel; Ševčík, Miroslav, 1958-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Rating a jeho využívání proniká stále více do zemí střední a východní Evropy, ani Česká republika není výjimkou. Při investování do zahraničních zemí je investory využíván tzv. sovereign rating, který spolu s investičními pobídkami výrazně ovlivňují příliv přímých zahraničních investic do země. Následně práce popisuje dopady ratingu na ekonomiku zemí, jeho ovlivnění obchodní bilance a tím i celého běžného účtu platební bilance a výsledné projevy na vnější rovnováhu země.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses