Podpora práce s daty a časy v programovacích jazycích - Bendák, Martin (2008)
Cílem této bakalářské práce je analýza podpory práce s daty a časy v následujících programovacích jazycích: Java, Visual Basic, C++, C, QBasic, PL/SQL, Lisp a Prolog. Text lze formálně rozdělit do dvou logických celků. Prvním je popis situace ohledně různých typů kalendářů a odlišností ve formátování data a času po světě. S tímto popisem úzce souvisí norma ČSN ISO 8601, která se snaží řešit problematiku jednotné interpretace dat a časů v rámci mezinárodní výměny informací. Druhým logickým celkem je samotná analýza jednotlivých programovacích jazyků. Pojítkem mezi těmito celky je stanovení kritérií hodnocení, kde jsou určeny hlavní oblasti, na něž je v analýze brán zřetel (podpora: gregoriánského kalendáře, 24hodinové časomíry, formátování a dalších typů kalendářů).