Podpora práce s daty a časy v programovacích jazycích - Bendák, Martin; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Gála, Libor, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této bakalářské práce je analýza podpory práce s daty a časy v následujících programovacích jazycích: Java, Visual Basic, C++, C, QBasic, PL/SQL, Lisp a Prolog. Text lze formálně rozdělit do dvou logických celků. Prvním je popis situace ohledně různých typů kalendářů a odlišností ve formátování data a času po světě. S tímto popisem úzce souvisí norma ČSN ISO 8601, která se snaží řešit problematiku jednotné interpretace dat a časů v rámci mezinárodní výměny informací. Druhým logickým celkem je samotná analýza jednotlivých programovacích jazyků. Pojítkem mezi těmito celky je stanovení kritérií hodnocení, kde jsou určeny hlavní oblasti, na něž je v analýze brán zřetel (podpora: gregoriánského kalendáře, 24hodinové časomíry, formátování a dalších typů kalendářů).
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; programovací jazyky; čas; bakalářské práce; programming languages; time; bachelor's theses