Common Warehouse Metamodel - Jersák, Pavel; Smolík, Jan; Kyjonka, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se zabývá problematikou metamodelu Common Warehouse Metamodel (CWM), který slouží jako standard pro sjednocení metadat nástrojů využívaných v oblasti datových skladů a business intelligence. CWM dále umožňuje výměnu metadat mezi těmito nástroji. Jelikož je téma metamodelu CWM a řízení metadat v českém jazyce v současnosti téměř nepublikované, tato práce seznámí čtenáře s metamodelem CWM a s možnostmi jeho využití v oblasti BI. Dále jsou zmíněny výhody, které vyplývají z implementace řízení metadat na základě metamodelu CWM.
Vedoucí práce: Jan Smolík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; data; bakalářské práce; data; bachelor's theses