Databáze Oracle a její administrace - Zapletal, Jakub (2008)
Bakalářská práce se zabývá strukturou a administrací databáze Oracle. Snaží se jednoduše a pochopitelně vysvětlit procesy a architekturu, ze kterých je databáze složena. Cílem je vysvětlit princip, na jakém je Oracle založen, nikoliv sepsat pouhé postupy, jak databázi nainstalovat a spravovat. Informace jsou čerpány převážně z vlastních zkušeností s využitím materiálů od Oracle.