Ekonomie drogové prohibice - Řepík, Martin; Šťastný, Dan, 1974-; Bolcha, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Prohibice představuje celosvětový přístup k problematice obchodu s drogami, jejichž užívání je obecně považováno za zlo, kterému je nutné čelit. Ačkoli drogy jako alkohol a tabák zůstaly legální a jsou běžnou součástí společenského života, řada látek, které byly ještě na počátku 20. století ve volném prodeji, byla postavena mimo zákon. Ve snaze vymýtit ilegální drogy byla jejich výrobě, distribuci a spotřebě vyhlášena válka ve jménu ochrany občanů, veřejného zdraví a snižování společenských nákladů. Úkolem této práce je zkoumat, zda vůbec může drogová prohibice dosáhnout svých cílů, analyzovat její důsledky a skutečné příčiny negativních dopadů drog na společnost a zjistit, komu ku prospěchu v konečném důsledku protidrogová politika slouží.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses