Kritická analýza a komparace energetické politiky České republiky a Rakouska - Louda, Jiří; Ševčík, Miroslav, 1958-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Hlavním tématem práce je analýza a komparace energetické politiky v České republice a Rakousku. V první části je rozebrána problematika přírodních zdrojů jako ekonomického statku a nastíněny různé pohledy na jejich vyčerpatelnost. Ve druhé části se věnujeme komparaci vládních dokumentů v oblasti energetické politiky obou zemí. Jsou zde představeny základní principy a cíle, kterých chtějí vlády v budoucnosti dosáhnout. A konečně třetí část práce se věnuje analýze současné situaci na energetickém trhu s akcentem na elektrickou energii, přičemž je zde naznačen možný vývoj na společném (hypotetickém) česko-rakouském trhu s elektřinou.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; přírodní zdroje; elektrická energie; energetická politika; bakalářské práce; natural resources; electric power; energy policy; bachelor's theses