Současné možnosti elektronického podpisu pro fyzické osoby - Pekárek, Miroslav; Toman, Prokop, 1942-; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Smyslem této práce je shrnout současné poznatky o elektronickém podpisu a nastínit jeho základní principy a technologie takovým způsobem, který by umožnil minimálně jeho potenciální rozšíření do povědomí širších skupin obyvatelstva. Tato práce se zaměřuje nejen na teoretické poznatky vztahující se k elektronickému podpisu, ale také na možnosti jeho získání a případné praktické využitelnosti v České republice, potažmo jejími překážkami. Cílem této práce je poskytnout občanovi detailní informace o možnostech získání takovéhoto elektronického podpisu a upozornit ho na možné problémy, které mohou být s tímto procesem spojené. Zároveň by tato práce měla běžnému občanovi, dle jeho osobních požadavků a preferencí, pomoci při jeho případném rozhodování, která certifikační autorita je pro něj ta nejvhodnější a zda vůbec má pro něj smysl, si takovýto podpis zřizovat.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; elektronický podpis; bakalářské práce; electronic signatures; bachelor's theses