Srovnání konceptů virtual breeding environment a klastrů - Lukavec, Petr (2008)
Práce se zabývá srovnáním dvou konceptů spolupracujících organizací, koncepu klastru a konceptu Virtual breeding environment (VBE). Hlavní přínos práce je podrobné kriteriální srovnání konceptu klastru a konceptu VBE dle 17 podrobně popsaných kritérií. Stať je rozdělena do 5 logických částí: teoretické základy, popis konceptu klastru, popis konceptu VBE, hledání vztahu klastru a VBE a srovnání konceptu klastru a VBE.