Privatizace a transformace železnic - Růt, Štěpán; Montag, Josef; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Cílem práce je vysvětlit rozdíl v přístupu jednotlivých provozovatelů osobní železniční dopravy na dopravní cestu ve Velké Británii a České republice. V britském modelu privatizovaných železnic je veškerá osobní železniční doprava zajišťována soukromými dopravci. V České republice pro soukromé dopravce existují bariéry vstupu na trh. Studie se snaží odhalit jejich příčiny a s využitím britského modelu najít řešení na zlepšení situace.
Vedoucí práce: Josef Montag
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; výběrová řízení; železniční doprava; privatizace; bakalářské práce; invitations to tender; railroad transportation; privatization; bachelor's theses