Ekonomické a demografické dopady šíření viru HIV v Botswaně - Tůmová, Kateřina (2008)
Práce hodnotí současný stav pandemie HIV/AIDS v Botswaně. Popisuje současnou hospodářskou situaci v zemi a jakým způsobem je nemocí ovlivněna. Zároveň byl kladen důraz i na demografickou strukturu obyvatelstva, která byla nemocí neméně poznamenána. Přiblíženy jsou snahy mezinárodních i místních, vládních a nevládních iniciativ směřované k vymýcení nemoci. Závěr obsahuje stručný pravděpodobný vývoj epidemie, včetně výzev převážně pro botswanskou vládu a podniky.