Ekonomické a demografické dopady šíření viru HIV v Botswaně - Tůmová, Kateřina; Němečková, Tereza, 1979-; Borgström, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce hodnotí současný stav pandemie HIV/AIDS v Botswaně. Popisuje současnou hospodářskou situaci v zemi a jakým způsobem je nemocí ovlivněna. Zároveň byl kladen důraz i na demografickou strukturu obyvatelstva, která byla nemocí neméně poznamenána. Přiblíženy jsou snahy mezinárodních i místních, vládních a nevládních iniciativ směřované k vymýcení nemoci. Závěr obsahuje stručný pravděpodobný vývoj epidemie, včetně výzev převážně pro botswanskou vládu a podniky.
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses