Komparace britského a australského vzdělávacího modelu - Priesolová, Martina (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na investiční přístup financování vysokého školství, který je využit v australském a britském vzdělávacím systému. Práce hodnotí model financování založený na spoluúčasti studentů, kteří hradí náklady studia formou splátek z budoucího příjmu, jako vhodné nastavení financování vysokého školství. Tento model zároveň shledává jako inspirativní příklad financování pro Českou republiku a uvádí, co brání připravené reformě vysokého školství v uvedení do praxe.