Analýza procesů a nasazení ERP v leasingové společnosti - Hlavička, Ondřej; Pour, Jan; Pechoč, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Hlavním cílem mé práce je analýza procesů ve společnosti Servis Leasing a návrh zefektivnění některých z nich. Práce vznikala v období před zavedením nového informačního systému, který by měl sjednotit současné roztříštěné systémy, jež v rámci společnosti fungují. Při vytváření nových procesů jsem kladl důraz především na zvýšení konzistence informací ve společnosti a využití možností nového systému pro zlepšení prostupnosti a rozšíření úzkých míst těchto procesů. Dále jsem na základě nově formulované strategie této společnosti zahrnul do vytvářených procesů možnost práce s odlišnými skupinami zákazníků. Druhým cílem mé práce je nastínit možné alternativy integrace současných systémů s novým jednotným informačním systémem a upozornit na hlavní možné překážky a komplikace v oblasti přípravy projektu. Z hlediska struktury je práce rozdělena do tří hlavních částí. První část je teoretickým úvodem a vymezením pojmů a nástrojů, které budou využity. Tvoří ji kapitoly 3 až 7. V kapitolách 8 až 11 je stručně představena společnost Servis Leasing, a to včetně všech nutných výchozích informací - např. současný stav IS, IT či současné procesy. Popis současných procesů je jedním z přínosů mé práce. V poslední, převážně prakticky zaměřené části, jsou nastíněny varianty implementace nového IS a jeho integrace se současným systémem. Navrhuji zde nový způsob fungování určitých procesů. Tato část, tvořená kapitolami 12 až 14, je hlavním přínosem této práce.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; leasing; reengineering; bakalářské práce; leasing; reengineering (management); bachelor's theses