Specifika řecké ekonomiky - Němcová, Markéta; Kašpar, Václav; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V Řecku je velmi častý výskyt manželských svazků, které si vysoce cení až 96 % žen a 93 % mužů. Mimomanželská soužití se vyskytují zřídka, přesto o pár procent více než ve Španělsku, Itálii nebo Portugalsku. Typickým rysem je zde minimální rozvodovost, která je společně s tou v Itálii nejnižší v EU. Z hodnoty 0,5 % v roce 1970 stoupla pouze na 1,9 % v roce 2002. Ve stejném roce byla rozvodová míra v ČR 6,7 %.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Řecko; bakalářské práce; Greece; bachelor's theses