Analýza činností a výkonů Českých aerolinií, a.s. - Fait, Jan (2008)
Bakalářská práce se zabývá popisem a analýzou vývoje ve společnosti České aerolinie a.s. v letech 2003 -- 2007, kterou dává do kontextu s mezinárodní situací v civilním obchodním letectví. Práce je tematicky rozčleněna do jednotlivých kapitol, kde je postupně probírána organizační struktura, lidské zdroje, letadlový park, obchodní strategie, nebo doplňkové podnikatelské činnosti společnosti. Na závěr je proveden rozbor za pomoci relevantních ukazatelů z finanční analýzy a ukazatelů používaných pouze v dopravním sektoru či obchodním letectví. V přílohách k práci lze najít kompletní rozvahu, výkaz zisků a ztrát a výkaz cash flow za roky 2003 -- 2007.