Dynamic inflation models - Sodoma, Jan (2008)
Analýza závislosti inflace na zpožděných hodnotách peněžní zásoby M2 a ceny benzínu Natural 95. Dále vytvoření prognózy modelu inflace na druhé čtvrtletí roku 2008 v ČR oproti prvnímu čtvrtletí roku 2008. Empirické výsledky regresního modelu, jejich interpretace a teoretické řešení problémů multikolinearity a autokorelace.