Dynamic inflation models - Sodoma, Jan; Hušek, Roman, 1936-2022; Krkošková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Analýza závislosti inflace na zpožděných hodnotách peněžní zásoby M2 a ceny benzínu Natural 95. Dále vytvoření prognózy modelu inflace na druhé čtvrtletí roku 2008 v ČR oproti prvnímu čtvrtletí roku 2008. Empirické výsledky regresního modelu, jejich interpretace a teoretické řešení problémů multikolinearity a autokorelace.
Vedoucí práce: Roman Hušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses