Lidský kapitál jako jeden z určujících faktorů pro image a prosperitu podniků cestovního ruchu - Černá, Zuzana; Indrová, Jarmila; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
První teoretická část práce se zaměřuje na definování lidkých zdrojů a na požadavky na obsluhující personál. Druhá část práce analyzuje data získaná pomocí dotazníkového šetření - frekvence návštev restaurací, výše spropitného, hodnocení obsluhy, preference hostů v závislosti na kvalitě obsluhy, ... Dále se zabývá výzkumem prováděným přímo v restauracích, kde je řešena otázka, zda personál ovlivňuje image a výši tržeb gastronimického podniku. V závěru práce jsou formulovány návrhy a doporučení pro provozovatele restaurací, obsluhu a zákazníky.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; cestovní ruch; bakalářské práce; tourism; bachelor's theses