Podpora rozvoje lidských zdrojů v České republice v rámci Společného regionálního operačního programu - Nováková, Lenka; Kapinusová, Jana; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Česká republika je na úrovni Evropské komise výrazně kritizována v otázce podpory rozvoje lidských zdrojů, které v ČR nejsou podle názoru komise dostatečně podporovány. Se vstupem ČR do Evropské unie, se postupně otevírají nové možnosti, jak podporovat lidské zdroje na úrovni firemního, veřejného a neziskového sektoru. Hlavním cílem mé práce je na konkrétním případě ukázat jeden ze způsobů podpory rozvoje lidských zdrojů v České republice za pomoci Operačních programů EU pro období 2004-2006. V první části se zaměřuji především na problematiku rozvoje lidských zdrojů z teoretického hlediska, na vymezení pojmu rozvoje lidských zdrojů, důvodech, cílech a způsobech jejich rozvoje. V druhé části se pak zaměřuji na již zmíněný konkrétní příklad programu na rozvoj lidských zdrojů. Jde o projekt realizovaný za podpory Společného regionálního operačního programu a je realizován neziskovou organizací - občanským sdružením Místní akční skupina Via rustica, která působí v západní oblasti kraje Vysočina. Toto sdružení je stručně představeno na začátku druhé části.
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses