Heuristické metody pro řešení distribučních úloh - Muchna, Jan (2008)
Cílem práce je analýza současného stavu heuristických metod a jejich hodnocení na základě kritérií: přesnost, rychlost a kvalita kódu. Práce je rozdělena do třech částí: obecný úvod do distribučních úloh, metody hodnocení heuristických metod a definice konkrétních heuristických a metaheuristických metod, mezi které patří - z klasické heuristiky: Algoritmus Clarke and Wrightových výhodnostních čísel, Algoritmus Sweep, Algoritmus Fisher-Jaikumara, Metoda Opakovaného slučování, Metody založené na určených místech, Petal heuristika - z metaheuristiky: Obecné metody založené na heuristice Tabu search, Taburoute, Metoda přizpůsobivé paměti. Speciální pozornost je věnována Metodě opakovaného slučování.