Heuristické metody pro řešení distribučních úloh - Muchna, Jan; Fábry, Jan, 1967-; Šindelářová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem práce je analýza současného stavu heuristických metod a jejich hodnocení na základě kritérií: přesnost, rychlost a kvalita kódu. Práce je rozdělena do třech částí: obecný úvod do distribučních úloh, metody hodnocení heuristických metod a definice konkrétních heuristických a metaheuristických metod, mezi které patří - z klasické heuristiky: Algoritmus Clarke and Wrightových výhodnostních čísel, Algoritmus Sweep, Algoritmus Fisher-Jaikumara, Metoda Opakovaného slučování, Metody založené na určených místech, Petal heuristika - z metaheuristiky: Obecné metody založené na heuristice Tabu search, Taburoute, Metoda přizpůsobivé paměti. Speciální pozornost je věnována Metodě opakovaného slučování.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses